Alipay lanseres i Norge

Kinesiske turister strømmer til Norske byer og fjorder som aldri før og det gjøres mye for å holde dem glade og lommebøkene åpne. Hurtigruten skiltes på kinesisk og luksusbutikker i Oslo ansetter kinesiske ansatte. Nå skal turistene fra verdens mest folkerike land også slippe å bruke norske betalingsløsninger, ettersom Alipay nå er lansert i Norge. Men ennå ikke for nordmenn.

Alipay har over en halv milliard kinesiske brukere og vokser kraftig. Analytikere hevder at tjeneste vil bli blant de aller største betalingsplattformene i nær fremtid på verdensbasis. Det spesielle er at løsningen har flere funksjoner og tjenester innebygget. Sammenlignet med norske betalingsapper er Alipay mye mer enn betaling.

I appen får kinesiske brukere tilbud fra butikker basert på geo-lokasjon, samt kan kjøpe forsikring, kreditt og investere i aksjer og fond. Selskapet har den siste tiden lansert i mange europeiske land, og Norge var 12. landet som får tjenesten lansert.

Skal man vinne kampen om de kinesiske kundene vil Alipay være et «må ha» fremover. Terminaler er klar for levering fra Norsk Butikkdata.

0

Start typing and press Enter to search

MELD DEG PÅ VÅRE NYHETSBREV
Motta gode tilbud og hold deg oppdatert på nyheter rundt kasse- og betalingsløsninger helt uforpliktende.
Du kan melde deg av når du selv ønsker!